Landgoed IJsselvliedt

Wezep, Gelderland

Openingstijden
10.00 - 11.00 uur witte landhuis, 11.00 - 15.30 uur orangerie en kapschuur, Vertel Evenement 12.00 - 15.00 uur
Entree

Gratis

Adres

IJsselvliedtlaan 1

8091 PN Wezep

  • Alleen tuin te bezichtigen

Bezoekers worden op het landgoed van de Stichting IJsselvliedt opgevangen door de vrijwilligers John Grutters, Gosse Meerstra, Diny Griedde en Fennie Bijsterbosch.

Tussen 10.00 en 11.00 kunnen bezoekers onder leiding van Diny Griedde een deel van het witte landhuis bezichtigen. Het landhuis wordt gebruikt door de Stichting Groepshotel IJsselvliedt. Deze Stichting organiseert daar bijzondere vakantieweken voor mensen voor wie het lastig of onmogelijk is om zelfstandig op vakantie te gaan. Op die manier wordt het huis goed benut en krijgen de gasten de gelegenheid te genieten van het landgoed. Na 11.00 uur is het niet meer mogelijk om het landhuis te bezoeken. 

Van 11.00 uur tot 15.30 uur worden er door Fennie Bijsterbosch in de Orangerie dia’s vertoond en verhalen over het landgoed en haar bewoners verteld.  

Van 11.00  tot 15.30 uur vertelt de beheerder van het landgoed IJsselvliedt, Johan Uitslag, bij de kapschuur wat er allemaal komt kijken bij landgoedbeheer en meer specifiek hoe de houtgestookte cv werkt die meerdere panden op het landgoed verwarmt.

Verborgen Verhalen Vertelevenement Locatie!
Tussen 12.00-15.00 uur leest schrijfster Suzanne Wouda vier keer voor uit het kinderverhaal dat zij speciaal voor IJsselvliedt schreef. Dit doet zij in de timmerschuur.
In deze timmerschuur wordt het onderhoud van gebouwen (zoals het maken van kozijnen) en het terreinonderhoud (zoals landhekken) zoveel mogelijk in eigen beheer gedaan door personeel en vrijwilligers.

Onderdeel fietsroute Essenburgh - Schouwenburg - Zwaluwenburg - IJsselvliedt

Bijzonderheden

Let op: Toegang landhuis alleen van 10.00 tot 11.00. Na 11.00 is het huis niet meer geopend. 

Verleden

wacht op meer informatie

Heden

wacht op meer informatie