Verborgen Verhalen Vertel Evenement: kom luisteren naar

Spannende kinderverhalen


9 Nederlandse kinderboekenschrijvers schreven een spannend verhaal over 9 bijzondere kastelen en buitenplaatsen in Gelderland. Op Dag van het Kasteel lezen de schrijvers op locatie hun verhalen voor tussen 12.00 en 15.00 uur.
Kom je op de fiets? Er zijn 4 mooie fietsroutes uitgezet. 

Voor kinderen, ouders en grootouders

De Schrijvers van de Ronde Tafel Anneriek van Heugten, Peter Smit, Gerard Sonnemans, Martine Letterie, Ton van Reen, Agave Kruijssen, Annejoke Smids, Suzanne Wouda en Lydia Rood hebben de uitdaging aangenomen. Zij halen elk een onbekend verhaal naar boven! 

Kom tussen 12.00 en 15.00 uur naar:

Landgoed Klarenbeek - Anneriek van Heugten leest voor over jongetje Hartger dat werkt in de sigarenkistjesfabriek op het landgoed.  
Huis Empe - Peter Smit leest voor over Lena, die de zijderupsen op Empe moest voeren. Aansluitend aan het verhaal geven de bewoners een rondleiding door het park waarbij de locaties uit het boek worden aangedaan. Ontvangst is bij de theekoepel. 
LET OP! Afwijkende tijden: 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.
Kasteelruïne van Bronkhorst - Gerard Sonnemans leest voor over een jachtpartij bij de kasteelruïne van Bronkhorst. 
Kasteel Vorden - Martine Letterie leest voor over de jongeheer Maurits Ripperda die op verkenningstocht gaat rondom Kasteel Vorden.
Buitenplaats ’t Suideras - Ton van Reen leest tussen 12.00 en 15.00 uur zijn verhaal over Pieter, stalknecht op ’t Suideras, die voor de paarden zorgde en de zieke baron. 
Kasteel de Essenburgh - Agave Kruijssen leest het door haar geschreven verhaal voor over Kasteel de Essenburgh en het ernaast gelegen landgoed Barrebosch. 
Landgoed IJsselvliedt - Suzanne Wouda leest het kinderverhaal dat zij speciaal voor IJsselvliedt schreef over een jongetje dat eendeneieren stal.
Landgoed Zwaluwenburg - Lydia Rood leest het verhaal voor over landgoed Zwaluwenburg en een aapje dat er leerde schaatsen
Huis Schouwenburg - Annejoke Smids leest haar verhaal voor over Huis Schouwenburg kort na de Tweede Wereldoorlog. 


Kijk op de pagina's van de deelnemers voor de rest van hun activiteiten en de openingstijden.
Uiteraard is op Dag van het Kasteel het prachtige kinderboek met daarin alle 9 de verhalen te koop.

kinderverhalen publicatie

Op de fiets langs de 9 deelnemers

Vier mooie fietsroutes

De deelnemers aan het Verborgen Verhalen Vertel Evenement zijn met elkaar verbonden door vier mooie fietsroutes. Op deze routes kom je ook langs andere buitenplaatsen. 

Fietsroute 1# landgoed Klarenbeek - huis Empe
Fietsroute 2# kasteelruïne van Bronkhorst - kasteel Vorden - ('t Enzerinck, geen deelnemer, wel open) - buitenplaats 't Suideras 
Fietsroute 3# / 4# gecombineerde route: kasteel de Essenburgh - huis Schouwenburg - buitenplaats Zwaluwenburg / landgoed IJsselvliedt - huis Schouwenburg - buitenplaats Zwaluwenburg --> de heel actieve fietser kan alle vier de deelnemers aandoen.